Nytt syn på Kongsvinger

Jeg har med tillatelse fra avsender fått lov å gjengi denne e-posten jeg mottok forleden dag.

Hei.

Jeg vil med dette beklage på det sterkeste at jeg i årevis har sett på Kongsvinger som et kjedelig og stygt sted. Vi har utallige ganger kjørt gjennom Kongsvinger på vei til hytta i Arvika, men aldri så mye som stoppet for å se oss ordentlig omkring..

Når vi forrige helg var på vei hjem fra hytta begynte yngstemann på 4 år å mase om at vi skulle kjøre opp og se på «borgen» som han har sett så mange ganger fra bilvinduet.

Ja ja tenkte vi, vi kan jo kjøre opp og rusle litt… Allerede på vei oppover fra sentrum begynte jeg å ane at jeg i løpet av utflukten vår kom til å forandre mitt Kongsvinger-syn. Der lå hage etter hage med nydelige stakittgjerder, epletrær, kirsebærtrær og små benker… Store gamle flott villaer og en utrolig idyllisk bebyggelse med trange gater og små koselige butikker. Det var rett og slett som om vi var i en annen verden. Jeg bare elsket atmosfæren og alt det fine rundt meg 🙂

Vi spiste lunch oppe på festningen og ruslet nedover og litt rundt i gatene…

Da vi reiste hjemover satt jeg igjen med en slags dårlig samvittighet for at jeg ikke har oppdaget dette tidligere, og at jeg har hatt et såpass negativt og uinteressert syn på Kongsvinger.

Vi ble bare så utrolig fasinert og betatt av denne koselig lille byen, og vil gjerne snart tilbake!

Da vi kom hjem prøvde vi å finne ut om det kunne være noe hus til salgs i øvrebyen. Men det fant vi ikke. Vi er nemlig straks på flyttefot og leter etter et fint sted vi kan slå oss til ro med våre tre barn.. Og nå er det ikke lenger så gøy å se andre steder, for jeg kan simpelthen ikke glemme hvor godt jeg likte meg og hvor trivelig jeg syns det var der J

Er det noe spesielt sted det blir annonsert hus til salgs i Øvrebyen?

Mvh, Siw Henriksen m/fam

Jeg kan fortelle at vi nå er i god dialog, og vi skal møtes med det første for en prat om hvilke muligheter som finnes her hos oss for familien Henriksen, herlig case for Innbyggerrekruttereren det tenker jeg!

Når vi først er inne på Øvrebyen, tenkte jeg det passet bra å vise filmen om Kongsvinger festning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.